In English
Ninja Mummo | Flappy Ninja
Ninja Mummo -artikkeli | Lisätty: 16.06.2022

Esittelyssa parhaat taitopelit vuonna 2022 | Ninja Mummo
Kuva: prostooleh / Freepik

Esittelyssa parhaat taitopelit vuonna 2022

Kuten nimestä voi päätellä, taitopohjaiset pelit ovat sellaisia, joissa lopputulos riippuu pitkälti käyttäjän omasta taidosta. Tuurilla tai sattumalla ei siis ole merkitystä, ja usein pelejä voi pelata nettiselaimella helposti ja kätevästi.

Esimerkiksi Parhaimmat pelit tarjoaa sivuillaan laadukkaita ja parhaimpia nettipelejä, joiden pelaaminen on hauskaa ja ilmaista.

Taitopohjaisten pelien pelaamisesta on tullut todella suosittua viime aikoina. Ne eivät ole pelkästään hauskaa viihdettä, vaan osa voi myös tienata niillä oman elantonsa.

Taitopelien pelaaminen vaatii käyttäjältä runsaasti kärsivällisyyttä, aikaa ja vaivaa sekä syvää tietoutta, eli ihan helpolla niiden parissa ei pääse. Suosio ei kuitenkaan ole kuin ainoastaan kasvamaan päin!

Millaisia taitopelejä markkinoilta sitten oikein löytyy? Tässä artikkelissa hypätään syvälle taitopelien maailmaan!

Parhaimmat taitopohjaiset pelit 2022

1) Korttipelit

Rommin kaltainen korttipeli on yksi suosituimmista ja klassisimmista peleistä, jota on pelattu vuosisatojen ajan Intiassa. Koska ihmiset ovat viettäneet viimeiset vuodet pitkälti omassa kodissa, on huomio kiinnittynyt erilaisiin netin taitoa vaativiin korttipeleihin.

Yksi loistava esimerkki tästä on perinteinen solitaire.

Rommin on kuitenkin eittämättä yksi eniten taitoa vaativista korttipeleistä ja siitä löytyy monia eri versioita. Toinen hyvin suosittu peli on Call Break, joka toimii samalla tavalla kuin Spades. Sitä pelataan 52 kortin pakalla neljän pelaajan välillä.

Myöskin pokeri ja aiemmin mainittu solitaire ovat korttipelien ystävien suuressa suosiossa.

2) Urheilupelit

Urheilu on melkeinpä jokaisen ihmisen selkäranka. Se yhdistää ihmisiä, tuo heille isänmaallisuuden tunteen ja saa adrenaliinin virtaamaan paremmin kuin mikään muu.

Erityisesti mobiiliteollisuus on pitänyt huolen siitä, etteivät ihmiset jää paitsi urheilusta. Tämä on tehty tuomalla tarjolle runsaasti erilaisia urhielupelejä.

Urheilupelit, kuten keilaus, koripallo, biljardi ja jousiammunta, vaativat paljon harjoittelua ja toistoja, ennen kuin niissä voi tulla oikeasti hyväksi.

Urheilussa on kyse taidosta ja tekniikasta, olipa kyse oikeasta elämästä tai videopelistä. Itse peleissä on usein se hyvä puoli, että niihin on sidottuna erilaisia kilpailuja, joista voi voittaa hyviä palkintoja.

3) Pulmapelit

Pulmapeleistä on tullut yksi ihmisten lempitavoista viettää aikaa. Ei mikään ihme, sillä nämä pelit ovat todella mielenkiintoisia.

Samalla ne auttavat kehittämään aivoja, parantaan havainnointikykyä sekä lievittämään stressiä.

Markkinoilta löytyy runsaasti erilaisia pulmapelejä, jotka ovat saatavilla kaikkialla netissä. Ja mikä parasta, nämä pelit eivät vaadi minkäänlaista rahallista sijoitusta, vaan niitä on mahdollisuus pelata ihan ilmaiseksi.

Pulmapeleihin voi jäädä pahimmillaan jopa hieman koukkuun, koska pelaaja haluaa jatkuvasti olla ratkaisemassa uutta ongelmaa tai tasoa, eikä pelaamista malta lopettaa.

Kannattaa pitää tuo mielessä, kun näiden pelien parissa viettää aikaa!

4) Nopeustesti

Hauskan Nopeustesti -pelin avulla voit testata miten nopeasti toimii sorminäppäryytesi ja hiirikätesi. Peli toimii tietokoneella sekä myös älypuhelimien kosketusnäytöllä. Voit myös tallentaa tuloksesi parhaiden tulosten listaan. Pelin idea pohjautuu Speden Speleistäkin tutun nopeustestin logiikkaan. Paina syttyviä valoja oikeassa järjestyksessä ja yritä pysyä koko ajan nopeutuvan pelin tahdissa. Peli kehittää mm. havannointia ja motoristisia taitoja. Testaa helposti nopeutesi nopeustestillä!

5) Toimintapelit

Kukapa ei rakastaisi toimintapelejä? Ne pitävät adrenaliinin virtaamassa ja kilpailuhengen elossa. Toimintapelit ovat aina olleet erityisesti nuorten mieleen, mutta niiden pariin on viimeisen muutaman vuoden aikana hypännyt myös liuta aikuisia.

Toimintapeleistä erityiseti ammunta- ja taistelupelit ovat keränneet runsaasti huomiota. Joku voisi ajatella, ettei räiskimiseen tai vastustajan lyömiseen tarvitse lainkaan taitoa, mutta asia ei ole näin.

Taitoa ja esimerkiksi sorminäppäryyttä erilaisten yhdistelmäiskujen tekemiseen vaaditaan runsaasti, ihan kuten muistiakin. Lisäksi näissä peleissä asioita ei voi vain lähteä tekemään rynnimällä, vaan asioiden kanssa täytyy olla tarkka ja laskelmoiva.

Katsotaanpas seuraavaksi hieman tarkemmin muutamia suosittuja toimintapelejä!

Suosituimmat taitopohjaiset toimintapelit

DOTA

Jos pelissä täytyy osata mikrohallintaa, kertoo se siitä, että kyseessä on ehdottomasti taitopeli. Ja DOTA todellakin on yksi niistä.

Pelaaja ohjaa hahmoa, jolla on uniikit taidot ja kyvyt, ja yhdessä muun tiimin kanssa pelaaja pyrkii pääsemään kartan läpi vastustajia murskaamalla, olentoja kukistamalla ja tuhoamalla Nexuksen.

Taitoa vaaditaan todella paljon joukkueen kanssa työskentelyyn, vihollisten tiedostamiseen ja siihen, että ymmärtää, milloin kannattaa esimerkiksi liikkua tai käyttää omia erikoisvoimia.

Overwatch

Overwatch on joukkuepohjainen räiskintäpeli, jossa joukkueet taistelevat toisiaan vastaan. Pelistä löytyy runsaasti eri hahmoja, joten pelaajalla täytyy olla hallussa eri hahmojen liikkeet.

Lisäksi pelaajan täytyy ymmärtää paljon kartoista ja osata toimia yhdessä oman tiimin kanssa.

Rocket League

Pintapuolisesti Rocket League vaikuttaa yksinkertaiselta autojalkapallopeliltä, koska siinä täyty ohjata pientä autoa ja tehdä sillä maaleja suuren pallon avulla.

Taito-osuus tulee itse auton liikkeessä. Pelaajalla täytyy olla hallussa esimerkiksi tehosteiden oikea käyttö, ajoneuvon kontrolloiminen, kääntyminen sekä pyörähdykset.

Kaikki nämä ovat paljon vaikeampia kuin miltä ne näyttävät.

Miksi pelata taitopeleja? – 4 hyvaa syyta

Aivotoimintojen paraneminen: Taitopohjaisten pelien pelaaminen on osoitettu parantavan aivojen toimintaa. Ne ovat aivoille ikään kuin kuntosali, jossa esimerkiksi analyyttinen ajattelutapa, kognitiiviset taidot sekä silmän ja käden koordinaatio kehittyvät.

Psykologiset edut: Taitopohjaiset pelit ovat hyviä stressinpurkajia. Ne toimivat loistavana keinona olla vuorovaikutuksessa henkisten nerojen kanssa, oppia heidän liikkeistään ja samalla kehittää omia taitoja. Pitkän työpäivän jälkeen pelaaminen voi olla sitä, mitä ihminen tarvitsee virkistyäkseen ja viihtyäkseen. Samalla videopelit kehittävät tarkkaavaisuutta, ajanhallintataitoja ja intuitiivisia kykyjä.

Taloudelliset hyödyt: Monissa eri taitopohjaisissa peleissä on mahdollisuus ansaita rahaa. Useissa peleissä voi esimerkiksi haastaa toisen pelaajan ja voittaja vie rahapotin kotiin. Jos siis omat taidot on kehittänyt viimeisen päälle hyväksi, voi kotiin tuoda mukavan summan rahaa.

Työmuistin kehittyminen: Pelaaminen vahvistaa esimerkiksi kuorikerrosta aivojen etuotsalohkosta. Sen rooli on iso työmuistin toiminnassa, toimintojen lopputulosten arvoimisessa ja päätöksenteossa.Kerro Ninja Mummosta kavereille:

Jaa Ninja Mummo Facebookissa

Ninja Mummo löytyy myös Facebookista:
facebook.com/ninjamummothegame

Ninja Mummo artikkelit

09.01.2024: Ninjat ovat kovassa huudossa, kiitos populaarikulttuurin! | 05.10.2023: Vinkit kuinka tulla ninjaksi | 10.02.2023: Löydä tarpeisiisi sopiva pelikone | 18.11.2022: 10 ninjamyyttiä mitkä ymmärretty väärin | 21.10.2022: Opi ninjan elintavat | 17.10.2022: Ninja opetteli hallitsemaan 15 eri soturin taitoa | 15.10.2022: Opi taistelemaan kuin ninja | 03.09.2021: Flabby Bird, Fruit Ninja, ja muut Must - on pelit matkapuhelimeen | 03.09.2021: Muutama nopea vinkki, joiden avulla loydat parhaat alustapelit

Ninja Mummo pelissä monta jännittävää pelitasoa

Ninja Mummo the Game pelistä löytyy 7 hiuksia nostattavan jännittävää pelitasoa täynnä mitä hullumpia vaaroja. Onko sinusta ninjaksi ja löytyykö sinulta rohkeutta astua ninjan saappaisiin ja selvittää kaikki tasot? Ota haaste vastaan ja selvitä onko sinusta ninjaksi.

Huomautus: Ninja Mummo the Game sisältää pelottavia hetkiä, joten peli ei sovellu aivan perheen pienimmille.


Taso 1: Seppuku-metsä | Ninja Mummo the Game
Taso 2: Lihatehdas | Ninja Mummo the Game
Taso 3: Pimeä puoli | Ninja Mummo the Game
Taso 4: Moottorisaha tango | Ninja Mummo the Game
Taso 5: Shuriken-taivas | Ninja Mummo the Game
Taso 6: Kauhun riivaamat | Ninja Mummo the Game
Taso 7: Jäinen helvetti | Ninja Mummo the Game


Yhteydenotto & tiedustelut:

Copyright © NinjaMummo.fi 2024