Ninja opetteli hallitsemaan 15 eri soturin taitoa
Ninjaksi tuleminen ei ollut yksinkertainen saavutus, vaan monia taitoja täytyi opetella ja hallita ennen kuin ihminen voi todella olla kykenevä. Nämä taidot välitettiin joko perheeltä perheelle tai kuuluisan ninjaryon luona. Millä tavalla tahansa opitkin, ninjaksi tuleminen vaati tunteja harjoittelua ja harjoittelua hioaksesi niitä taitoja, jotka kuljettavat sinut turvallisesti monien tehtäviesi läpi.
Taidot, jotka ninja oppii, jäivät kaikki ninjan, joka tunnetaan paremmin ninjutsuna, tien alle. Ninjutsu tuli maailmaan monien taistelulajien ja uskomusten yhdistelmästä, ja sen perusti ensimmäisenä Daisuke Togakure ja opetti koulussaan Togakure-ryua.
Aidosti ninjaksi tuleminen merkitsi ninjutsun monen taidon oppimista, mikä loi perustan ninjalle menestyä missä tahansa tehtävässä. Tässä artikkelissa käymme läpi taitoja, joita ninjan tuli opetella ja hallitsemaan. Mikäli välillä tarvitset taukoa, vaikka kuinka kovasti haluaisit oppia lisää ninjoista, voit vierailla vaikka kasino ilman lisenssiä sivustolla. Mutta nyt takaisin ninjojen maailmaan ja alla on ninjutsun 15 taitoa, joihin perehdymme tarkemmin.
Henkinen jalostus
Jotta ninja olisi tehokas, opetettiin, että heidän oli oltava tietoisia itsestään, ja tämä saavutettiin Seishin teki kyoyon, ninjan henkisen jalostuksen avulla. Tämän henkisen hienostuneisuuden perusperiaatteena oli olla koko ajan tässä hetkessä, ilman että mikään hämärtäisi heidän mieltään, ninjat voisivat esiintyä tehokkaasti. Seishin teki kyoyon erittelyssä oli seitsemän elementtiä, jotka luetellaan alla.
• Itsetuntemus – Itsensä tunteminen, motivaatiot, tarpeet ja ymmärrys
• Luonnontuntemus – Tämä oli käytännössä todellisuuden tuntemista ja tuntemista
• Kutsumus – kohtalon ymmärtäminen
• Harmonia – Olla kuin pysähdys vesi joen rannalla
• Sydän – Pystyä ymmärtämään, tuntemaan empatiaa
• Silmä – Nähdä selvästi
• Rakkaus – Rakkaus itseään ja muita kohtaan
Aseeton taistelu
Tai Jutsun taito oli kyky taistella ilman aseita. Tämä ei todennäköisesti olisi ninjan ensimmäinen valinta, aseet tarjosivat huomattavia etuja, mutta tarvittaessa ninja pystyi taistelemaan aseettomana. Tai Jutsussa oli useita oppilaita, joista kerromme alla:
• Daken-taijutsu – lyöminen, potkiminen, estäminen ja torjuminen
• Jutai-jatsu – Painiskelu, tukehtuminen, alistuminen ja pakopidot
• Taihen-jutsu – Hiljainen liike, hyppiminen, putoaminen, vieriminen ja pyörtyminen
Miekan tekniikat
Kenjutsu oli miekkailutaitoa, ja ninjoille tämä oli olennainen ase. Tämä tietty taide oli alun perin samuraiden opetettu taito, ja kuten monet muutkin japanilaiset taiteet sisälsivät sparrauksen ja myös yksittäisen harjoituksen erilaisista yhteisistä liikkeistä, joita kutsutaan kataksi.
Sauvalla taisteleminen
Bojutsu on kirjaimellisesti bo, sauvan käytön taidetta, ja käännettynä tarkoittaa sauvatekniikkaa. Ninja oppi bojutsua keskittyen sauvaan kehonsa jatkeena, ja boja pystyi käyttämään moniin hyökkääviin ja puolustaviin liikkeisiin.
Heittoterat
Shurikenjutsu oli ninja-taitoa heittää teriä, joka peitti monenlaisia shurikeneja. Shurikenin käännökset ovat kirjaimellisesti piilotettu käsiterä, ja shurikenjitsun taiteeseen sisältyi terien pitäminen, piilottaminen ja heittäminen.
Keihastaistelua
Yari on japanin kielen keihäs ja tietysti yarijutsu (tunnetaan joskus nimellä Sojutsu) on keihästaistelun ninja-taide. Yksi yleisimmistä ninjan käyttämistä aseista keihäs oli monissa muodoissa ja sitä käytettiin paitsi aseena myös seinien ja aitojen yli holvittaessa. Ninja harjoitteli eri yareiden kanssa, mukaan lukien seuraavat.
• Te-yari – lyhyt keihäs
• Naga-yari – Pitkä keihäs
• Tetsu-yari – Metallinen keihäs
• Sanbon-yari – Kolmiteräinen keihäs
• Kama-yari – keihäs, jossa on ylimääräinen puolikuun terä
Naginatalla taisteleminen
Naginatajutsu oli naginatan kamppailulaji. Naginata oli sauvan päähän asetettu terävä miekka, ja se oli aikansa ainutlaatuinen ase, mutta se luokiteltaisiin napavartiseksi aseeksi. Naginata ja sen taide olivat suosittuja sen asevalikoiman vuoksi, ja monet liikkeet ja toiminnot olivat tietysti samanlaisia kuin monet muut aselajit.
Ketju- ja sirppiase
Kusarigamajutsu oli ninja-aseen Kusarigaman kamppailulaji. Kusarigama oli ketju- ja sirppiase, joka yhdistetään usein ninjoihin ja ninjitsuihin. Oli tavallista, että ninjat kantoivat kahta Kusarigamaa, ja niitä voitiin käyttää lähietäisyydellä käsiteltävänä aseena tai jopa heilauttaa sirppiä ketjujen avulla ja laajentaa aseen kantamaa huomattavasti. Kusarigamajutsun taiteen avulla ninjat oppivat hallitsemaan Kusarigaman edut.
Tuli ja pommit
Kayaku-jutsu oli ampuma-aseiden, ruudin ja räjähteiden käytön ninja-taidetta. Ninjat pystyivät hyödyntämään tätä taitoa sekä puolustus- että hyökkäämismuodoissa, joko satuttaakseen tai vahingoittaakseen vihollisiaan tai yksinkertaisesti häiritäkseen huomionsa sisään astuessaan tai häiritsemään huomionsa pakeneessaan.
Naamioituminen ja esiintyminen
Chohoon tiiviisti sidottu Henso-jutsu oli naamioitumisen ja matkimisen ninjatekniikka. Joissakin koulutusklaaneissa se tunnetaan ”seitsemänä tapana”, mikä tarkoittaisi, että ninja käyttäisi valepukua esiintyäkseen yhtenä seitsemästä ihmisestä. Nämä seitsemän ihmistä olivat munkki, samurai, kauppias, käsityöläinen, maanviljelijä, esiintyjä tai jopa tavallinen ihminen.
Avain ninjan menestymiseen Henso-jutsussa oli puku ja näytteleminen, ja monilla vakooja- tai vakoilutehtävässä olevilla ninjoilla uskotaan kantavan mukanaan vähintään kaksi asua.
Hiipiminen
Shinobi-irin taito merkitsi hiipiä sisään, ja se oli ninja-taitoa salaamiseen, sisääntuloon ja kiipeämiseen. Tämä taito oli synonyymi ninjalle, ja chinboi-iriin sopeutuminen oli avain ninjan menestykseen. Ninjat käyttivät yleensä viittä yleistä menetelmää harjoittaessaan Shinobi-iria, joista kerromme tarkemmin alla.
• Nyukyo no-jutsu – Oikea sisääntulon ajoitus ja hetki
• Monomi no-jutsu – Puolustuksen analyysi ja heikkouden paikantaminen
• Nyudaki no-jutsu – Heikkous paikan henkilökunnassa tai vartijassa
• Yogi Gakure – esineen käyttö vartijan tai henkilön huomion häiritsemiseksi
• Joei-on jutsu – äänen peittämisen taito
Näillä viidellä taidolla ninja pystyi valitsemaan oikean hetken, soveltamaan sitä heikompaan kohtaan ja tarvittaessa piilottamaan melutasonsa samalla kun häiritsivät vartijoita.
Ratsastus
Bajutsu oli ratsastuksen ninja-taito, ja se kattoi erilaisia taitoja, joita voitiin harjoitella ja hallita. Ratsastustaito oli ensimmäinen, ja ratsastustaito oli toissijainen. Bajutsuun kuului myös hevosten hoito ja ylläpito, ja oli jopa yleistä oppia tekniikoita, joita hevoselle voi opettaa, kuten kuinka hallita reaktioita tietyissä tilanteissa.
Vesitaidot ja harjoittelu vedessa
Osana monia tehtäviä ja tehtäviä oli tavallista, että ninja joutui voittamaan elementtejä ja erityisesti vettä. Sui-ren oli vesitaitojen koulutusta, jonka avulla ninja pystyi hyödyntämään monia veden ylitystyökaluja. Myös sui-ren opetti ninjoille kuinka käyttää vettä piiloutumiseen, kätkeytymiseen ja myös kuinka ylittää vesi tehokkaasti ninjalle sopivalla tavalla, toivoen jäävänsä huomaamatta.
Strategia
Ninjan strategiaan kuului koulutus sekä perinteisillä (ortodoksisilla) että ei-perinteisillä (epänortodoksisilla) menetelmillä. Bo-ryaku käsitteli perusasiat, kuten vastustajan kohtaaminen ja kukistaminen, ja sitten useiden vihollisten voittaminen kerralla. Bo-ryaku meni vielä pidemmälle käsitellen suuria ryhmiä, kattavia teemoja, kuten politiikkaa ja ajankohtaisten tapahtumien ja jopa tilanteiden manipulointia
Vakoilu ja soluttautuminen
Choho oli vakoilun ninja-taito, välttämätön oppimiselle ja hyödyllinen monissa ninjan suorittamissa yleisissä tehtävissä. Chohon monipuolisiin osiin kuului kyky vastata kysymyksiin oikein, sanoa oikeat sanat ja saada kenen tahansa tarvitsemasi luottamus.